Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

Ξεκινάμε! - Η Ιδρυτική Διακήρυξη της Επανεκκίνησης


Είμαστε μια ομάδα Φιλαδελφειωτών και Χαλκηδονιωτών, που γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε, κατοικούμε ή εργαζόμαστε στην περιοχή μας. Κοινή μας πεποίθηση είναι ότι η πόλη μας είναι από τις ωραιότερες του Λεκανοπεδίου και αξίζουμε μια ανάλογη ποιότητα ζωής, που όμως ως τώρα δεν την έχουμε.

Ο καθένας από μας έχει τις δικές του πολιτικές ή άλλες απόψεις, που δεν συμπίπτουν απαραίτητα με των υπολοίπων και που δεν επηρεάζουν καθόλου τη συλλογική μας πορεία στο πλαίσιο της πόλης, την οποία πορεία έχουμε αποφασίσει να
ακολουθήσουμε από κοινού.

Δεν μας εκφράζει, ούτε μας αντιπροσωπεύει η τυφλή σύγκρουση που χαρακτηρίζει τα τοπικά μας πράγματα. Δεν μηδενίζουμε τίποτα, ούτε πιστεύουμε ότι κανείς παραδίδει «καμένη γη». Πιστεύουμε, όμως, ότι αξίζουμε καλύτερη πόλη από αυτή που έχουμε σήμερα, γι αυτό δημιουργούμε μια καινούργια δημοτική παράταξη.

Δεν μας εκφράζει η σημερινή δημοτική Αρχή, διότι έκανε ελάχιστα, αν και είχε ένα μοναδικό πλεονέκτημα: Είχε ομοϊδεάτες της επικεφαλής τόσο στην Περιφέρεια Αττικής, όσο και την κεντρική κυβέρνηση, κάτι που συμβαίνει στην πόλη μας για πρώτη φορά κατά τις δυο τελευταίες δεκαετίες. Ωστόσο, η εικόνα της πόλης είναι σχεδόν η ίδια με πριν. Αυτό το μεγάλο πλεονέκτημα, η σημερινή δημοτική Αρχή δεν το αξιοποίησε.

Απέναντί της έχει μια αντιπολίτευση που δεν την πιέζει, δεν την αναγκάζει να διοικήσει πιο αποτελεσματικά. Έχουμε δηλαδή μια δημοτική Αρχή και μια αντιπολίτευση, κατώτερες των περιστάσεων.

Την ίδια ώρα, στην πόλη μας υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι άνθρωποι, που έχουν πετύχει πολλά στη ζωή τους, αγαπούν την πόλη και θέλουν να προσφέρουν τις αποδεδειγμένες ικανότητές τους, όμως δεν βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για να ασχοληθούν με τα τοπικά κοινά. Τόσα χρόνια, μέναμε στην άκρη βάζοντας σε πρώτη μοίρα την επαγγελματική μας εξέλιξη, την οικογένεια, την κοινωνική μας ζωή. Και πάντα αφήναμε «κάποιον άλλο» να τραβήξει μπροστά.

Σήμερα, επιλέγουμε την ενεργό συμμετοχή μέσα από μια δημοτική προσπάθεια που ξεκίνησε συλλογικά, εξελίσσεται με γνώμονα την προσφορά στην πόλη κι όχι την όποια προσωπική προβολή, κι αναζητεί την πείρα και τη σοφία των παλαιοτέρων, για να την συνθέσει με την ορμητική όρεξη και την ειλικρινή θέληση για προσφορά των νεότερων. Ο κόσμος γύρω μας, αλλάζει ραγδαία. Εμείς, δεν μπορούμε να μένουμε στα ίδια.

Θέλουμε να αλλάξουμε τη ζωή στην πόλη μας. Να την κάνουμε αντάξια των δυνατοτήτων της και των ονείρων μας. Είμαστε πεισμένοι ότι η Φιλαδέλφεια- Χαλκηδόνα έχουν τις προϋποθέσεις για να γίνουν μια πόλη –πρότυπο.

Είναι σαν να βρισκόμαστε μπροστά σε έναν υπολογιστή, που έχει πολλές δυνατότητες, σύγχρονα εξαρτήματα, χρήσιμες εφαρμογές και μια αξιόπιστη σύνδεση στο Διαδίκτυο. Όμως, όλο και πιο συχνά «σέρνεται», δεν ανταποκρίνεται όπως μπορεί και πρέπει, αργεί, μας ταλαιπωρεί και ίσως μας εκνευρίζει, διότι γνωρίζουμε τις δυνατότητές του και δυσανασχετούμε, όσο βλέπουμε ότι το σύστημα «κολλάει».

Τι κάνουμε, σε αυτή την περίπτωση;

Μια ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ!

Αυτό θέλουμε να κάνουμε και στην πόλη μας! Με όπλο την αγάπη μας γι αυτήν, το ενδιαφέρον μας για τα κοινά, τις κοινές μας αγωνίες και προτεραιότητες για το μέλλον της Φιλαδέλφειας και της Χαλκηδόνας, θέλουμε να κάνουμε μια επανεκκίνηση σε όλα: Στον τρόπο λειτουργίας του δήμου, στη σχέση του δήμου με τους πολίτες, στη νέα νοοτροπία που θέλουμε να επικρατήσει στα δημοτικά μας πράγματα. Και στο τέλος, σε μια άλλη, πολύ καλύτερη πόλη.

«Ωραία είναι αυτά», ίσως σκεφτεί κάποιος, «αλλά σε μια περίοδο που χρήματα η χώρα μας δεν διαθέτει, μήπως όλα αυτά είναι απλώς ευσεβείς πόθοι;»

Δεν πιστεύουμε ότι είμαστε καταδικασμένοι στη σημερινή κατάσταση. Όποιος το πιστεύει, δικαίως υποστηρίζει τη σημερινή δημοτική Αρχή. Εμείς, πάλι, θέλουμε να κινηθούμε πάνω σε δυο βασικές γραμμές: Πρώτον, αναγνωρίζουμε κάθε θετική συνεισφορά κάθε προηγούμενης δημοτικής Αρχής και πιστεύουμε στη συνέχεια του δήμου. Και δεύτερον, μπορούν να εξευρεθούν πόροι, όπως πολλοί δήμοι στη χώρα μας βρίσκουν τρόπους να βελτιώσουν αποφασιστικά τη ζωή των πολιτών. Αρκεί να έχουμε μελετημένα σχέδια κι όχι προτάσεις «στο πόδι», και να κάνουμε σκληρές διαπραγματεύσεις για να κερδίσουμε από τις αντίστοιχες πηγές, τα απαιτούμενα κονδύλια για την υλοποίηση αυτών των σχεδίων.

Όλα τα παραπάνω είναι αυτά που μας ενώνουν, καθώς ξεκινάμε την δύσκολη, αλλά συναρπαστική προσπάθειά μας στα δημοτικά πράγματα της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας.


Όλοι όσοι σκέπτεστε όπως εμείς, είστε ευπρόσδεκτοι κοντά μας.

1 σχόλιο: